G3M houd u
op de hoogte

Deel dit bericht op Socialmedia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Persoonlijke iDEAL QR code voor collectant

In de week van 11 t/m 17 april is de collecte van de Hartstichting. Wij als G3M zijn de afgelopen weken alweer hard bezig geweest met het versturen van de collecte materialen naar de vrijwilligers voor de collecte. Denk aan collectebussen, legitimatiebewijzen, posters, vlaggen etc. etc.

In de huidige digitale tijd zijn er alternatieven voor het traditionele collecteren. Zo kan je bijvoorbeeld ook online collecteren via een eigen digitale collectebus.

Het huis aan huis collecteren is nog steeds het effectiefst. Aangezien er steeds minder mensen contant geld in huis hebben wordt er steeds meer gekeken naar oplossingen hiervoor. Zo hebben de meeste collectebussen een iDEAL QR code. Deze is makkelijk te scannen met een mobiel apparaat en kan er veilig en vertrouwd een bedrag via je eigen bankomgeving gedoneerd worden.

Dit waren algemene iDEAL QR codes. Nadeel hiervan is dat er niet te zien is waar hoeveel opgehaald wordt, tevens weet de collectant ook niet hoeveel er persoonlijk opgehaald is. Hiervoor krijgen de collectanten nu een persoonlijke iDEAL QR code toegestuurd. Voor de Hartstichting hebben we een brief gemaakt met een geïntegreerde sticker op maat.

Voorbeeld QR Brief
Longfonds Stickervel QR Voorbeeld

Longfonds collecte

In de week van 17 t/m 22 mei 2021 is de collecte van het Longfonds. Zij hebben ook de vraag bij ons neergelegd voor het verzenden van de iDEAL QR code stickers. Tijdens ons informatieve gesprek kwamen we erachter dat we dit geheel anders moesten aanpakken zodat we heel veel werk uit handen konden nemen van de organisatie.

Ook voor het Longfonds hebben we een brief ontwikkeld voor de iDEAL QR sticker, maar daarnaast hebben we op het “formulier” nog 4 andere stickers geplaatst t.b.v. de collecte, zoals informatie voor op de legitimatiekaart, de looptroute etc.. Zowel voor de collectant als de organisatie.

De verzending: een uitdaging
De wens was om per organisator de formulieren van de collectanten op te sturen, met nog meer informatie voor de organisator zelf. Dit moest uiteraard goed gesorteerd worden zodat de organisator de juiste formulieren van de collectanten ontving.

In de zending zat ook een sealbag van de Bank om het geld te storten. Deze moet per organisator geregistreerd worden, zodat het Longfonds weet wie welke sealbag heeft ontvangen. Dit is zodanig ingeregeld dat bij het inpakken van de zending, de barcode van de sealbag gescand kon worden. Na de zending hebben we een lijst geleverd aan het Longfonds met welke organisator welke sealbag heeft ontvangen.